Ryssland: Vi ska kolla att månlandningen verkligen inträffade

2018-11-26 13:53  

Var det ett skämt eller ett sätt att spä på myten om att USA inte alls var först på månen? Oavsett vilket har uttalandet från ryska rymdstyrelsens chef gett bränsle till konspirationsteorin om Apolloprojektet.

Det finns de som tror att det var ett skämt. Men klart står att uttalandet om att ryska rymdfararna ska få i uppdrag att kontrollera om USA verkligen var först med att landa på månen har spridits brett under helgen.

Uttalandet har gett nytt bränsle till den seglivade myten om att amerikanska månlandningen var skapad i en sekvens filmad på jorden. Vilket kanske var själva syftet med det hela, anser vissa tyckare.

Diskussionen fick sin start i lördags när chefen för ryska rymdstyrelsen, Dmitry Rogozin, twittrade en video där han svarar på frågan om han tror att Nasas Apollo-program verkligen ledde till en månlandning år 1969.

– Vi har som målsättning att flyga och kontrollera om de har varit där eller inte, svarar han, enligt bland andra Science Alert.

Ryska rymdstyrelsen har tidigare avslöjat planer på att börja bygga en bas på månen efter 2025, skriver Independent.

Angelica Söderberg

Mer om: Månlandning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer