Rysk ansiktsigenkänning leder till fler gripanden

2017-09-29 10:41  
Ansiktsigenkänning inbyggd i ryska övervakningssystemet. Foto: TT

Moskvas övervakningssystem täcker ingångarna till 95 procent av stadens bostadshus och övriga byggnader. Nu är det uppdaterat med ansiktsigenkänning.

Rysslands huvudstad Moskva har ett stort övervakningssystem, med många övervakningskameror utplacerade.

Till dessa CCTV -kameror har man sedan en tid tillbaka kopplat på en mjukvara för ansiktsigenkänning. Enligt huvudstadens it-chef Artem Ermolaev har man tack vare detta redan gripit sex personer som är misstänkta för brott, skriver Mashable.

Systemet fungerar på samma sätt som andra system för ansiktsigenkänning som används världen över, men i större omfattning.

Myndigheterna tar emot en videoström från CCTV-kamerorna och det nya systemet känner igen ansikten och jämför dessa med polisens databaser.

I Moskva finns totalt 160 000 övervakningskameror. Dessa tillsammans täcker ingångarna till runt 95 procent av storstadens bostadshus och övriga byggnader.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer