Rymdpionjärer blir lego-figurer

2017-03-01 11:05  
Foto: Lego / Maia Weinstock

Snart kan du ha ett team av rymdforskare i leksakslådan. Lego gör verklighet av ett förslag om att lyfta fram rymdpionjärer.

På sajten Lego Ideas kan fans föreslå olika koncept för leksaksjätten att göra byggsatser av. Andra fans som gillar idén kan visa sitt stöd och Lego gör verklighet av vissa av projekten.

Nu meddelar Lego att förslaget Women of Nasa, som stöds av fler än 10 000 användare kommer att bli verklighet. Fem banbrytande rymdprofiler kommer att få nytt liv som plastfigurer. De är: Margaret Hamilton, forskare på MIT som tog fram mjukvara till Apollo-expeditionerna; Katherine Johnson, matematiker vid Nasa som bland annat arbetade med månlandningen; Sally Ride, fysiker och astronaut som blev USA:s första kvinna i rymden; Nancy Grace Roman, astronom, känd för sitt arbete med Hubble-teleskopet, samt Mae Jemison, astronaut och fysiker som blev första svarta kvinnan i rymden 1992. 

Lego berättar om förslaget på Twitter:

                      

Mer om: Lego Nasa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer