Reservtank för mobilen

2013-03-27 09:13  
Laddarens kapacitet är 220 mAh som kan ge mobilen en halvtimma extra samtalstid. Foto: Devotec Industries

En mobilladdare som får plats på nyckelringen sägs vara minst på marknaden.

Fuel Micro Charger är en mobilladdare utformad som en liten bensindunk. Den är bara drygt tre cm hög och har en batterikapacitet på 220 mAh. Det ska räcka för att ge mobilen upp till 30 minuter extra samtalstid eller några timmar i standby.

Laddaren kan behålla sin egen laddning i upp till tre månader men det rekommenderas att man gör en påfyllning varje månad för säkerhets skull.

Laddaren är alltså tänkt som en nödladdare när mobilbatteriet är tomt och man behöver ringa ett samtal eller kolla sin gps-position.

Strömutgången är en micro-usb vilket gör att den kan direktkopplas till de flesta mobiler förutom Iphone som kräver en adapter.

Via Kickstarter har utvecklarna fått in det kapital som krävs för att gå vidare och när den börjar säljas blir priset omkring motsvarande 150 kronor.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/59421220" width="400" height="300" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer