Redigera själv Googles kartor

2013-08-29 13:07  
För fem år sedan var Herat i Afghanistan en vit fläck på Googles karta. Nu har användare med hjälp av Google Map Maker fyllt ut de tomma områdena.

Nu kan man på egen hand komplettera och ändra i Googles kartor över Sverige.

För fem år sedan introducerades Google Map Maker. Men det dröjde ända till sommaren 2013 innan tjänsten öppnades för Sverige som nu är ett av de 220 länder där användare kan redigera Googles kartor.

Då kan man exempelvis lägga till vägar och byggnader som inte finns med eller korrigera ett namn. Det är även tillåtet att märka ut exempelvis affärer, hotell och restauranger.

En anledning till att Google introducerade Map Maker är att kartdata från många länder är bristfällig och att användare nu skulle hjälpa till med karteringen av dessa områden.

Gränssnittet för Google Map Maker liknar det som används i Google Maps men det är två separata tjänster.

I Map Maker kan man gå in och granska redigeringar som gjorts av andra. Om Google godkänner förändringarna kan de senare leta sig in i den vanliga karttjänsten. Men det kan dröja.

Map Maker är öppet för att granskas av alla men redigering kan bara göras av inloggade registrerade användare.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer