Ratta leksaksbilen med gester

2017-04-18 11:53  
Foto: Ultigesture

Teknikområdet är hett. Nu ger sig ett litet uppstartsföretag in i leken. Se klippet med leksaksbilen som du styr via handrörelser. 

Geststyrning erbjuds redan av BMW och Volkswagen Det kan exempelvis röra sig om att höja och sänka volymen eller byta radiokanal med en handrörelse. Dagens funktioner kan jämföras med att ”swipa” på mobiltelefonen, men tekniken är under snabb utveckling.

I början av året demonstrerade BMW ett mer avancerat system på CES-mässan i Las Vegas. ”HoloActive Touch” utgår från en holografisk skärm som projicerar virtuella menyer ovanpå mittkonsolen. En kamera filmar fingrarnas rökelser för att tolka vad föraren vill.

Men teknikutvecklingen drivs inte bara av de stora elefanterna. Ett exempel är företaget Ultigesture. Med sin kickstarterkampanj försöker de lansera en radiostyrd leksaksbil som styrs med handrörelser.

I utvecklingsteamet ingår en professor från College of William & Mary i Virginia. Tillsammans har de utvecklat ett armband som kan hålla en stabil blåtandsuppkoppling upp till 20 meter. Armbandet har bland annat ett gyroskop och en magnetometer. Hastigheten sköts genom att höja eller sänka handen, och man vrider hjulen genom att vrida på handleden.

Läs mer:

Läs mer: Tårta för den sanna lastbilsälskaren

Själva leksaksbilen går i 20 km/h, och den robusta designen låter dig köra offroad. För att ta fram passande gester intervjuades en rad professionella RC-bilförare.

I filmen framställs det hur armbandet revolutionerar de radiostyrda bilarna:

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

John Edgren

Mer om: Leksak Prylar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer