Räkna med Google

2012-07-31 08:56  
Miniräknaren dyker upp upp ett sökresultat när ett mattetal skrivs in i sökrutan.

Google har integrerat en miniräknare i sin söktjänst.

När man matar in ett matematiskt uttryck som ”2+2” i Googles sökruta dyker en kalkylator upp som sökresultat vid sidan av additionens resultat.

Tidigare har bara resultatet presenterats som ett siffervärde. Enkla operationer som addition och division med naturliga tal matas in på ett självklart sätt i sökrutan. Men det blir svårare med lite mer komplicerade beräkningar. Det är inte självklart hur exempelvis trigonometriska beräkningar ska formuleras för att söktjänsten ska begripa vad som efterfrågas.

Det problemet är löst med den nya miniräknaren som klarar av de vanligaste funktionerna som trigonometri, kvadratrot, logaritm och fakultet med enkla musklick.

När detta skrivs visas inte miniräknaren  i den svenska versionen av söktjänsten men finns tillgänglig via den internationella google.com.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer