Raca i ett 360 graders videopanorama

2012-11-05 15:56  
I en panoramavideo kan man följa med F1-föraren Sebastien Buemi på ett varv runt en norsk racingbana. Foto: Making View

Häng med i en F1-video i form av ett interaktivt panorama där du själv bestämmer synfält.

Zoombara panoramabilder där man kan vrida synfältet ett helt varv är vardagsmat som man gör själv med appar eller webbtjänster.

Men nu kan till och med videor göras med denna teknik även om verktygen inte blivit en konsumentprodukt. Ett företag som ligger i framkant här är norska Making View som säljer kameror och utrustning för denna teknik.

Deras senaste produktion har de gjort tillsammans med Red Bull som försett en av sina F1-bilar med en kamera för panoramavideo. I videon får man följa med F1-föraren Sebastien Buemi när han kör ett varv på Rudskogen Motorcenter i Norge. Med datormusen eller piltangenterna kan man snurra videobilderna ett helt varv och titta både upp och ner.

På företagets webbplats finns även panoramavideor där man kan följa en backhoppares färd genom luften eller en göra hisnande flygtur med en wingsuitpilot.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer