Prylen som ska få dig att sluta snarka

2016-10-05 13:01  
Foto: REX / All Over Press

Svårt att sova för att din partner snarkar? En ny pryl sägs kunna råda bot på det.

Nu kommer tekniken som ska få dig att sluta snarka. Det påstår iallafall ett kinesiskt företag som utvecklat en antisnarkningspryl man fäster runt örat, likt en hörapparat. Den använder benledningsteknik och ljudigenkänning för att upptäcka när användaren börjar snarka. Därpå skickar den ut mikroljud och mikrovibrationer för att få stopp på långtradarna. Utvecklarna utlovar dessutom att sömnkvaliteten förbättras – något man kan följa via den data som skickas över blåtand och samlas i en tillhörande app.

Publiken hyser åtminstone höga förhoppningar: Snore Circle, som den kallas, fick nästan två miljoner kronor via crowdfundingsajten Indiegogo.

Den Snore Circle som ska släppas nu under hösten är den tredje versionen och har efter tidigare återkoppling designats med ekologiskt mjuksilikon som sägs passa alla öron.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer