Optimus Prime-leksaken byter skepnad för egen maskin

2021-04-14 13:29  
Via en programmerbar app kan ägaren skapa nya rörelser åt Optimus Prime. Foto: Hasbro

Optimus Prime har bland annat fått 27 servomotorer. Efter många års utveckling släpper Hasbro Transformer-roboten som utan hjälp omvandlas från lastbil till actionfigur.

För alla barn som har köpt leksaken var drömmen förmodligen att deras Transformer skulle kunna genomföra sin omvandling från fordon till actionfigur för egen maskin – precis som i den tecknade serien (och i dag i action-filmerna). Nu kan drömmen förverkligas, rapporterar Trusted Reviews.

Leksakstillverkaren Hasbro har tagit hjälp av Robosen Robotics, och efter elva års arbete har de lyckats skapa Optimus Prime Auto-Converting Programmable Advanced Robot – som transformerar sig själv från lastbil till robotarnas ledare, antingen via röstkommandon eller med mobilen och den medföljande appen. 

Designen bygger på originalet från 80-talet. Figuren är strax under en halvmeter hög och består av 5 000 delar. Alla ljus lyser och Optimus Prime kan bland annat gå och skjuta. För rörelserna och omvandlingen krävs 27 servomotorer samt 60 mikrochip. Totalt kan man ge 25 olika röstkommandon som får roboten att agera på olika sätt, och den programmerbara appen innebär att man själv kan skapa nya rörelser.

Läs mer: Sport utan publik? Då får robotarna heja på

Optimus Primes tal är inspelat av Peter Cullen som gav röst åt i figuren i originalserien. Av någon anledning har Hasbro inte rättigheterna till att använda ordet "transform", vilket exempelvis innebär att den klassiska repliken, "Autobots, transform and roll out", inte kan användas – en fluga i soppan för fansen.

Med en prislapp på cirka 6 000 kronor är roboten ingen leksak, men det kommer eventuellt inte hindra en och annan entusiast från att använda sitt barn som ett svepskäl för inköpet. 

John Edgren

Mer om: Robotar Leksaker

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer