Oneplus vill börja tillverka billiga mobiler igen

2020-05-29 14:56  

De senaste åren har Oneplus telefoner sakta men säkert ökat i pris. Nu vill grundaren återvända till budgetsegmentet.

När Oneplus för sex år sedan släppte sin första mobil var det en gedigen telefon som bara kostade hälften så mycket som Samsungs och Apples flaggskepp. Kombinationen av låg prislapp och hög kvalitet blev snabbt ett signum för mobilmärket.

Men med åren har Oneplus, i takt med att försäljningen av telefoner ökat, sakta men säkert krupit upp i prisklass. Den billigaste modellen av Oneplus 8 kostar i dag 7 695 kronor, ett pris som börjar nosa på de stora tillverkarnas toppmodeller.

Även om de dyrare telefonerna uppges sälja bra, så vill det kinesiska bolaget nu åter ge sig in i budgetsegmentet, rapporterar Fast Company.

– Det vi ser är att med det nuvarande utbudet finns det fortfarande en stor konsumentbas som efterfrågar ett mer lämpligt pris som gör det möjligt för fler konsumenter att få tillgång till Oneplus-produkter, säger bolagets vd och grundare Pete Lau i en intervju med Fast Company.

Läs mer: Test: Google Nest Wifi – smart högtalare och wifi-system i ett

Enligt artikeln kommer Oneplus inom kort att presentera nya, billigare enheter för den indiska marknaden. På sikt ska dessa också säljas i Europa och Nordamerika.

Samtidigt finns en uttalad ambition om att likt Samsung, Apple och Huawei bygga ett eget ekosystem av smarta, uppkopplade prylar. Förra året lanserade bolaget tv-apparater, och Pete Lau säger att han ser fram emot att utöka utbudet till fler produktkategorier.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer