Obama som pärlplatta

2009-09-08 23:00  

Ett Uppsalaföretag har låtit 1 000 fjärdeklassare skapa världens största pärlplatta.

En pärlplatta i kolossalformat föreställande president Barack Obama har visats upp i USA, rapporterar Upsala Nya Tidning. Den jättelika pärlplattan har tillverkats av Uppsalaföretaget Munkplast med hjälp av skolungdomar. Den mäter 2,7 gånger 3,45 meter, och består av 372 600 olikfärgade plastpärlor.

Motivet inskannades först i dator, varefter det delades upp i små delar. Ettusen utvalda fjärdeklassare fick sedan i uppgift att tillverka varsin delplatta efter noggranna mönster med alla färger markerade. Pärlplattorna monterades slutligen ihop, och det färdiga porträttet avtäcktes vid ett jippo i Orlando, Florida.

Enligt Peter Stambeck vid Munkplast föll pärlplattan amerikanerna på läppen, och flera tv-bolag har beställt pärlplattor med porträtt på sina pratshowsprogramledare.

– Uppmärksamheten har givit öppningar och affärsmöjligheter som annars inte skulle ha varit möjliga för ett litet företag från Sverige, säger Peter Stambeck.

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt