Nytt försök – nu ska Mike Hughes bevisa att Jorden är platt

2018-01-25 14:58  
Mike Hughes framför sin hemmasnickrade raket. Foto: Mike Hughes

Raketmannen Mike Hughes vill verkligen bevisa att Jorden är platt. Efter flertalet misslyckanden har han bestämt ett nytt datum för avfyrning av den hemmagjorda raketen.

Mike Hughes florerade till och från i medierna i slutet av förra året. Anledningen? Han planerar att med en hemmasnickrad ångdriven raket skjuta upp sig själv i rymden för att bevisa att Jorden är platt.

Hittills har det däremot inte gått som raketmannen tänkt. Fjolårets planerade avfyrning då Hughes skulle skicka iväg sig själv med raketen i Mojaveöknen blev inställd. Myndigheter satte stopp och raketstartaren höll heller inte måttet. Sedan dess har det varit tyst, Hughes 15 minuter i rampljuset verkade vara förbi.

Men har vi lärt oss någonting av den här historien så är det att Mike Hughes är envis. För några dagar sedan publicerade han ett nytt datum för tänkt avfyrningsdag: den 3 februari.

Inlägget innehåller en video där han snickrar på sin skapelse. Till videon skriver han: ”Enmanslaget Mad Mike Hughes jobbar från gryning till skymning för att förbereda avfyrningen den 3 februari (varje dag ser ut så här)”.

Under inlägget ställer en nyfiken följare en fråga till Hughes ”En fråga, om Jorden visar sig vara rund, vad gör du då?”

Läs mer: Så bevisar du att jorden är rund – utan att bygga en farlig raket

Mikes Hughes svarar kort att han kommer att berätta sanningen, det är allt han vill.

Om limousineföraren Hughes kommer att nå några framgångar i sin jakt på att bevisa att Jorden är platt den här gången återstår att se. För den som är nyfiken på att följa spektaklet kan man göra det via en livesändning från Noize TV. Det kommer däremot inte att vara tillåtet att följa avfyrningen på plats, och det kanske är säkrast.

Viktor Krylmark

Mer om: Raket Rymden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer