Nytt Apple event – väntas lansera ny Macbook Pro

2021-10-13 12:39  
Foto: Apple

Nästa vecka kommer Apple troligen att visa upp den nya systemkretsen M1X och en Macbook Pro med ny design. Kanske får också Airpods en efterlängtad uppdatering.

Under tisdagskvällen bjöd Apple in till höstens andra lanseringsevent. Temat för kvällen är kort och gott ”unleashed”. 

Det blir återigen ett helt digitalt event som kommer att direktsändas på Apple TV och Youtube den 18 oktober klockan 19.00 svensk tid.  

Dragplåstret blir troligen nya modeller av Macbook Pro, där bedömare förutspår både en ny design och mer krut under chassit. Bland annat tros 13-tumsmodellen ersättas av en med 14-tumsskärm.

Läs mer: Rykte: Iphone SE 3 behåller hemknappen

De nya datorerna kommer troligen att köra på Apples nya systemkrets M1X, och ha stöd för upp till 32 GB arbetsminnes. De väntas också få betydligt mer högupplösta skärmar än tidigare generation.  

Dessutom väntas några gamla klassiker göra comeback. Apple kommer troligen att slopa Touch bar för funktionstangenter, och återinföra laddning via magsafe samt hdmi-port och sd-kortläsare, skriver Macrumours

Det har också gått rykten i flera månader om att en ny version av Airpods är på väg att släppas. Dessa skulle kunna visas upp under eventet. 

Simon Campanello

Mer om: Apple Macbook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer