Nya Xbox fixar all underhållning

2013-05-22 09:39  
Xbox One levereras med rörelsekameran Kinect till ett ännu okänt pris. Foto: Microsoft

Microsofts nya spelkonsol heter Xbox One och erbjuder vid sidan av spel även webben, tv-kanaler, videouppspelning och appar som Skype.

Microsoft har nu presenterat sin nya spelkonsol Xbox One där "one" står för att apparaten är den enda som behövs som underhållningscentral i vardagsrummet.

Konsolen erbjuder alltså spel, appar, tv-kanaler, blue-rayspelare och webben via Internet Explorer. En nyhet är att flera funktioner kan köras parallellt. Då kan man exempelvis se en video samtidigt som man videosamtalar med Skype i en sidomeny.

Xbox One är även försedd med röststyrning och en uppgraderad version av rörelsekameran Kinect som tillsammans med handkontrollen ingår i paketet vars pris ännu inte offentliggjorts. Lanseringsdatum är inte heller känt mer än att försäljningen startar över hela världen senare i år.

Även den hårdvarumässiga informationen är sparsam där det enda som sagts är att konsolen försetts med en ny åttakärning processor och ett arbetsminne på åtta gigabyte tillsammans med en hårddisk på 500 gigabyte.

Jan Melin

Mer om: Microsoft Xbox

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer