Nya Iphones kan dröja – försenas av coronaviruset

2020-03-10 09:55  
Foto: Alex Tai/SOPA Images/Shutterstock

Både höstens flaggskepp Iphone 12 och budgetmobilen Iphone 9 kan komma att skjutas upp på grund av det nya coronaviruset, enligt prognoser från analytiker.

Årets Iphone-lanseringar kan försenas på grund av det nya coronaviruset, sars-cov-2. Det hävdar analytiker vid Bank of America, som Bloomberg har talat med.

Apples första 5g-mobil Iphone 12 skulle traditionsenligt släppas i september, men den lanseringen tror analytikerna kommer att skjutas upp med åtminstone en månad.

Läs mer: Apple åker på miljardsmäll efter batteriskandal

Det har även florerat flitigt med uppgifter om att Apple är på väg att åter ge sig in i mellanprissegmentet med en mobil som tros få namnet Iphone 9 och vara snarlik Iphone 8 i designen. Teorin var att Apple skulle lansera mobilen på ett event nu under våren. Men nu tror Bank of Americas analytiker att den försenas med flera månader och att en lansering blir aktuell först när den kinesiska marknaden har återhämtat sig.

Apples försäljning har sedan tidigare drabbats av att både tillgången och efterfrågan på Iphones har minskat i det nya coronavirusets spår. Stängda fabriker i Kina har gett upphov till produktionstapp, samtidigt som försäljningen i landet har gått ner när Apple tillfälligt stängt sina butiker.

Simon Campanello

Mer om: Iphone Iphone 12

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer