Ny video visar när Tesla Semi tokaccelererar

2018-02-22 09:50  
Produktionen av Tesla semi är tänkt att dra igång 2019. Foto: IBL

Det går undan när ellastbilen Tesla Semi accelererar på allmän väg.

Det var i november förra året som den presenterades, Tesla Semi.

Och som vanligt när Tesla presenterar sina nyheter så blir det snabbt omskrivet och omtalat. Bara det faktum att många personer med noll intresse för lastbilar plötsligt har ganska bra koll på en viss typ av lastbilar talar för hur skickligt detta företag är på att bygga en hajp kring sina produkter.

Total batterikapacitet nämndes aldrig vid presentationen, inte heller vilken effekt eller vilket vridmoment drivlinan har. Accelerationen nämndes däremot. När en dieseldriven lastbil går från 0-100 km/h på 20 sekunder gör Teslas det på fem, utan last. Med full last tar Teslan 20 sekunder på sig.

Läs mer: 25-åringens el-lastbil ska utmana Tesla Semi

Den hajpade lastbilen, och hånade chipslastaren fick på kort tid många beställningar. Pepsis dotterbolag Frito-Lay kastade in en beställning på 100 lastbilar. Även Walmart var tidigt på bollen och beställde 15 lastbilar. Först till 2019 är produktionsstarten planerad. Så företagen som lagt en beställning får vänta.

Med det sagt, så filmade nyligen youtubern Richard Fielder en grå prototyp av Tesla Semi som accelererar på allmän väg. Och det går undan! Spana in videon nedan som visar hur lastbilen beter sig som en snabbare bil.

Viktor Krylmark

Mer om: Tesla Semi Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer