Ny succévideo från Volvo

2013-11-18 15:30  
Jean-Claude Van Damme gör sitt berömda spagatstunt mellan två rullande lastbilar. Foto: Volvo Trucks

En ny reklamfilm från Volvo Lastvagnar har på fem dagar visats 24 miljoner gånger på Youtube.

Videor på Youtube hat blivit en av Volvo Lastvagnars viktigaste reklamkanaler. Den senaste har efter premiären för fem dagar sedan lockat över 24 miljoner tittare. Det som Volvo vill visa är de nya lastbilarnas precision i styrning och riktningssstabilitet.

Det görs på ett spektakulärt sätt. Den 53-årige kampsportaren och skådespelaren Jean-Claude Van Damme gör sitt berömda spagattrick stående på backspeglarna till två lastbilar. De startar tätt bredvid varandra och börjar sedan backa. Sakta men säkert styr den ena bilen åt sidan och Jean-Claude Van Damme får sära sina ben mer och mer tills han står i full spagat.

Det som inte syns i videon är att Jean-Claude Van Damme har en säkerhetslina kopplad, skriver USA Today. Men hela videon är filmad i en enda sekvens försäkrar filmens producent.

En annan video visar en glimt från förberedelserna som tog flera dagar.

<iframe width="468" height="264" src="//www.youtube.com/embed/M7FIvfx5J10?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer