Ny amerikansk specialstyrka undersöker ufon

2020-08-18 11:00  
I april 2020 offentliggjorde Pentagon tre filmer som visade oidentifierade flygande objekt. Foto: New York Times

En ny amerikansk specialstyrka får i uppdrag att titta närmare på ufon. Syftet är att upptäcka, analysera och registrera oidentifierade flygande fenomen som kan utgöra ett hot mot den nationella säkerheten.

Vid flera tillfällen under 2000-talet har militärt luftrum i USA drabbats av intrång av oidentifierade luftburna objekt. Så sent som i april i år bekräftade Pentagon att tre omtalade videoklipp på sådana ufon var autentiska, en från 2004 och två från 2015. Försvarsdepartementet valde också att offentliggöra filmerna, och meddelade att fenomenen fortfarande var oidentifierade.

Läs mer: Nu bekräftar Pentagon att ufo-filmerna är äkta

Nu meddelar det amerikanska försvarsdepartementet att man inrättar en ny specialstyrka. Den ska titta närmare på den här typen av oidentifierade luftburna objekt och dess potentiella hot mot den nationella säkerheten, berättar Vice.

Uppdraget för specialstyrkan, Unidentified Aerial Phenomena Task Force, som ryms inom USA:s flotta, blir att försöka öka förståelsen för och få insikt i de oidentifierade flygande objektens ursprung.

Ania Obminska

Mer om: Ufo Pentagon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer