Ny ai-teknik ska stoppa Instagram-mobbning

2019-07-09 10:22  
Foto: TT

Facebook-ägda Instagram tar hjälp av artificiell intelligens för att automatiskt rensa bort kränkande kommentarer.

För att stoppa den mobbning som pågår på Instagram har mobilapplikationen utvecklat två nya funktioner som med hjälp av artificiell intelligens ska minska antalet taskiga och kränkande kommentarer samt hjälpa de som blir utsatta.

Den ena funktionen har utvecklats för att känna igen en taskig kommentar och ställer då en fråga om personen som skrivit den verkligen vill skicka den och har redan lanserats hos en del användare på prov.

Instagramchef: Får användarna att tänka efter

"Tidiga test av funktionen har visat att det lett till att vissa personer inte publicerar kommentaren utan skriver något mindre kränkande om de fått en chans att tänka över saken", skriver Instagramchefen Adam Mosseri i ett pressmeddelande.

Läs mer: Man publicerade kvinnors gynuppgifter på Instagram

En annan funktion som kommer att införas är en möjlighet för användare att ignorera personer och exempelvis göra så att dessa personers kommentarer inte syns.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer