Nu säljs supermodellen

2016-02-19 15:36  

Pochers modellbyggsats av en motorcykel i skala 1:4 har nu nått butikerna.

Den sedan länge aviserade modellbyggsatsen av motorcykeln Ducati Panigale 1299 S har nu börjat säljas. Det är första gången som Pocher producerat en byggsats i skala 1:4 vilket gör att den färdigbyggda modellen är en dryg halvmeter lång.

På fotografier är det svårt att skilja modellen från originalet och tillverkaren av den riktiga motorcykeln ger byggsatsen betyget "excellence in miniature".

Modellen består av omkring 600 delar i metall, plast och gummi och väger fem kg. I Storbritannien är butikspriset motsvarande 6 600 kronor och den som ger sig i kast med bygget får räkna med många månaders arbete innan det är klart.

Pocher startade sin verksamhet 1966 då de presenterade sin första modell av en Fiat F2 i skala 1:8. Den följdes av åtskilliga byggsatser av främst förkrigsmodeller av exempelvis Mercedes och Rolls Royce. Men företaget gick i konkurs på 1990-talet efter flera ägarbyten. Varumärket återuppstod emellertid med Hornby som ägare och 2013 presenterades den första nya modellen som blev en Lamborghini i "pocherskalan" 1:8.

För den som vill detaljgranska byggsatsen finns manualen för nedladdning från Pochers sajt.

Jan Melin

Mer om: Pocher Byggsats

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer