Nu kommer Skype för Iphone

2009-03-30 11:11  

I morgon tisdag ska en version av Skype bli tillgänglig för Iphone. Frågan om den blir mer populär än en rad chattprogram som redan finns och som stöder både Skype och andra tjänster.

Det är nyhetstjänsten Cnet News som fått prova Skype för Iphone och Ipod Touch, och som fått besked om att programmet släpps under tisdagen.

Iphone-versionen låter användarna göra gratis röstsamtal till andra Skypeanvändare via wifi-uppkoplingen, men inte via datatrafik i mobilnätet.

Den är därmed lite mer avancerad än den enkla versionen av Skype som finns för vanliga mobiler, där röstsamtal kopplas upp som ett vanligt lokalsamtal i mobilnätet, till vanlig mobiltaxa, och vidare därifrån till Skypes globala nät.

En speciell funktion i programmet är att man kan ta en bild med mobilens kamera och lägga upp den som den bild som syns i Skypekontot.

Frågan är hur stort intresset blir för Skypes eget Iphone-program.

Sedan tidigare finns programmen Fring ochTruphonesom hanterar text- och röstchatt via Skype, men dessutom även tjänster som MSN, Google Talk, Icq, Twitter, Yahoo och Aim.

Mats Lewan

Mer om: Iphone Chatt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer