Nu kommer röstautografen

2012-09-20 09:49  
En Egraph är ett digitalt dokument med bild, text, namnteckning och en personlig röstinspelning. Foto: Egraphs

I stället för att samla namnteckningar från kändisar kan man nu få personliga röstinspelningar.

Autografsamlare har funnits i över två tusen år. Och fortfarande är det populärt att skaffa en namnteckning och kanske ett personligt skrivet meddelande av favoritartisten eller sportstjärnan.

Men nu är det dags för lite produktutveckling och digtalanpassning även av denna klassiska företelse. Ett amerikanskt företag har lanserat Egraphs. Det är en personlig ljudinspelning från en kändis som kan beställas via webben. Den är kompletterad med ett ett foto och ett undertecknat skriftligt meddelande. Men inte som äkta text på ett papper utan i form av en digital bild.

Vid lanseringen är det bara amerikanska basebollstjärnor som kontrakterats av företaget. Egraphs från dessa säljs för mellan 25 och 100 dollar i begränsade upplagor.

Senare ska även röstautografer från andra sportstjärnor, musiker och kändisar kunna erbjudas, skriver Cnet.

Till skillnad mot traditionella autografer tror inte företaget bakom Egraphs att den digitala varianten får något större andrahandsvärde då de är så personliga.

Jan Melin

Mer om: Autograf Egraphs

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer