Nu kommer GPS 3

2013-03-06 09:01  
Första satelliten i GPS III som med 24 nya satelliter ska ge bättre precision än dagens system. Foto: Lockheed Martin

Första satelliten i nästa generations GPS-system med förbättrad precision har nu byggts klar och satts igång för att testas.

2014 år är det dags att skjuta upp den första satelliten i nästa generations GPS-system som heter GPS III.

Det amerikanska flygvapnet planerar att totalt beställa 24 stycken GPS III-satelliter som ska ersätta de som sköter det nuvarande systemet.

De nya satelliterna tillsammans med nya markstationer ska erbjuda tre gånger bättre precision och ha längre livslängd än dagens satelliter, skriver Lockheed Martin på sin webbplats.

Företaget har ett kontrakt på att bygga de två första satelliterna och en option på att bygga upp till tio ytterligare.

Förra veckan var den första satelliten färdigbyggd och kunde startas för att börja genomgå en lång rad tester av både hård- och mjukvara.

"Att slå på strömmen till den första GPS III-satelliten är en viktig milstolpe för utvecklingsgruppen och visar att vi håller tidtabellen för att skjuta upp den första satelliten 2014", skriver Lockheed Martin i ett pressmeddelande .

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer