Nu går LG:s rullbara oled-tv att köpa – för väldigt mycket pengar

2020-10-20 08:05  

Med LG Signature OLED R kan användaren få olika bildformat med ett knapptryck. När tv:n inte används kan den döljas helt i den integrerade tv-möbeln.

För att citera Joey i tv-serien Vänner: ”En tv som dyker upp som från ingenstans! Det är drömmen!”. Joey var dock hopplöst fast på 90-talet och fick nöja sig med en tjock-tv som stod dold i ett skåp.

Prislappen: 850000 kronor

Här, på 2020-talet, går det nu att köpa LG:s spektakulära rullbara 4k-tv. Åtminstone om du bor i Sydkorea och har minst 100 miljoner won på kontot. Det motsvarar en sisådär 850000 kronor.

Den rullbara tv:n har fått det officiella namnet LG Signature OLED R. Det är en 65-tumspjäs som, när den inte används, rullas med hjälp av en motor runt en vals förpackad i en låda som ser ut som en tv-möbel. Utöver att förvara tv:n dubblerar lådan som en Dolby Atmos-försedd högtalare.

Delvis nedrullad. Foto: LG

Denna flexibilitet gör att man enkelt kan applicera olika bildformat. Fullt utrullad ger den standardformatet 16:9, men genom att veva ner den får man det populära bioformatet 21:9. Man kan också använda den översta delen av skärmen som en långsmal remsa. Den är då avsedd att fungera som skärm man inte aktivt sitter framför, men som kan visa nyheter, vädertjänster eller användas som musikspelare.

LG Signature OLED R visades för första gången på konsumentelektronikmässan CES för nästan tre år sedan.

Peter Ottsjö

Mer om: Oled-tv LG

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer