Nu finns Apples svindyra tangentbord (och datorhjul) att köpa

2020-04-16 11:17  

Nu har Apple släppt en rad kostsamma tillbehör. Eller vad sägs som ett Magic Keyboard för 4 295, eller ett par hjul till din stationära Mac Pro för 8 795 kronor?

Igår släppte Apple sin nya budgettelefon Iphone SE – som blev oväntat billig. Men det är inte den enda nyheten i sortimentet. Man har också fyllt på med en rad dyra tillbehör.

I mitten av mars presenterade Apple nya Ipad Pro.

En Ipad i två storlekar, 11 tum och 12,9 tum, och är bland annat utrustad med två kameraobjektiv. Ny Tekniks Kalle Wiklunds analys av surfplattan var tydlig: ”Här pekar Apple ut en ny riktning för framtiden”.

Läs mer: Microsofts 15-tummare övertygar: ”Surface Laptop 3 passar utmärkt på hemmakontoret”

Under samma event visade Apple också upp ett nytt tangentbord, Magic Keyboard, avsett för Ipad Pro. Ett trevligt tillbehör till en kraftfull surfplatta kan man tänka sig. Apple själva skriver att det är en ”fantastisk följeslagare till din iPad Pro”, och det får man verkligen hoppas för det kostar antingen 3 695 kr eller 4 295 kr beroende på vilken storlek på surfplattan du ska ha den till.

Tangentbordet har bakbelysta tangenter och nedanför dessa finns en styrplatta. Slaghjöden på tangenterna är en millimeter. Ipaden fästs magnetiskt på tangentbordet.

Läs mer: Apple släpper billigare och snabbare Macbook Air

Apple har även fyllt på med andra omtalade dyrgripar. Kommer du ihåg hjulen i rostfritt stål och gummi till Apples Mac Pro? Det finns nu i butiken och ett hjulpaket med 4 hjul kostar dig 8 749 kronor. Utöver hjulen får du också installationshandledning samt en bitsadapter.

Vill du inte ha möjlighet att rulla runt din Mac Pro säljer Apple också fötter. Ett fotpaket kostar 3 795 kronor. De ska ge ökad stabilitet.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Mac

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer