Note 7-skämt fick plan att (nästan) nödlanda

2016-12-23 12:08  
Samsung-mobil vars batteri fattat eld. Foto: Polaris Images

Nej, det är ingen bra idé att anspela på Samsungs skandaltelefon Note 7 när du döper ditt privata nätverk. Det fick en flygpassagerare i USA nyligen erfara.

Det är BBC som rapporterar om en incident ombord på ett flygplan där passagerarna plötsligt upptäckte att någon hade aktiverat en wifi-hotspot – ett slags privat nätverk via mobiltelefonen – med namnet ”Samsung Galaxy Note 7_1097”. Upptäckten ska ha gjorts efter att planen hade lyft från en flygplats i San Francisco.

Galaxy Note 7 blev en av höstens mest uppmärksammade tekniska produkter – men inte i ett sammanhang som tillverkaren Samsung hade hoppats på. Efter flera fall där telefoner fattat eld och exploderat vid uppladdning bestämde sig Samsung för att först återkalla problemtelefonen och sedan helt stoppa produktionen av den.

På grund av riskerna med telefonen har flera flygbolag förbjudit sina passagerare att ta med sig Note 7-mobiler ombord.

Enligt BBC slog passagerarna på planet larm till besättningen, som försökte leta reda på ägaren. Efter flera misslyckade försök ska flygkaptenen ha varnat för att man skulle kunna bli tvungna att nödlanda i Wyoming, vilket ligger en bra bit från slutdestinationen Boston.

Läs mer:

Läs mer: SAS förbjuder Samsung Note 7 helt på flyg


Enligt uppgift ska flygbolaget Virgin inte ha gått vidare med saken.

Kalle Wiklund

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer