Nokia är tillbaka med en ny telefon – som har Snake installerat

2018-11-15 14:35  

Nokia tar i från tårna och släpper en ny knapptelefon utrustad med Snake.

Nu har Nokia presenterat en ny telefon, och det ser ut som att den finska telefontillverkaren har kämpat hårt för att få den att andas nostalgi.

Nokia 106, som är telefonmodellens namn, kan i minnet om hela 4 MB lagra upp till 2 000 kontakter och rymma 500 meddelanden. Den väger bara strax över 70 gram. Enligt HMD Global, som tillverkar telefonerna under varumärket Nokia, räcker batteriet från morgon till kväll på en laddning, och i vänteläget står sig telefonen en hel vecka utan att behöva laddas.

Telefonens design ligger ganska nära den klassiska Nokia 3310, och precis som i den klassiska telefonen kommer även den här nykomlingen med det populära mobilspelet Snake installerat.

Läs mer: Red Hydrogen One är årets märkligaste mobil

Telefonen har en skärmstorlek om 1,8 tum, du navigerar telefonen med fysiska knappar och det finns också ett uttag för hörlurar.

HMD Globar uppger att telefonen kommer att säljas på valda marknader, utan att gå in mer i detalj på det. Man har däremot valt att utesluta den amerikanska marknaden. Namnet Nokia 106 kanske är bekant för vissa, det kan bero på att att det här är en nyversion av telefonen med samma namn.

Det ska tilläggas att Nokia i dag också tillverkar vanliga smarta telefoner utrustade med operativsystemet Android. Men vad vore den slumrande telefonjätten utan dessa nostalgiska enheter.

Specifikationer: Nokia 106

Färg: Dark Grey.

Storlek: 111,15 x 49,5 x 14,4 mm.

Vikt: 70.2 g, inkl batteri.

Ram: 4 MB.

Cpu: MTK 6261D.

Minne: 4 MB.

Kabeltyp: Micro-usb.

Batteri: 800 mAh-batteri.

Laddas: Micro-usb.

Samtalstid: Upp till 15 timmar.

Viloläge: Upp till 21 dagar.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt