Nintendo en vinnare under coronapandemin

2020-04-22 10:31  
Nintendos Animal Crossing-version av Nintendo Switch. Foto: Nintendo

Här är siffrorna som avslöjar att vi sitter hemma med en handkontroll i händerna.

Hur tillbringar folk tiden i karantän? De spelar tv-spel. Försäljningen av spelkonsoler ökade med 63 procent i mars 2020, jämfört med mars 2019. Den största vinnaren är Nintendo, som dubblade försäljningen av den redan superpopulära konsolen Nintendo Switch.

Men även Microsoft och Sony ser goda resultat. Det såldes över 25 procent fler Playstation 4 och Xbox One i mars 2020, jämfört med motsvarande fjolsårsperiod. Det är uppseendeväckande med tanke på att båda företagen ska släppa nya konsoler – Xbox Series X och Playstation 5 – före årsskiftet.

Totalt spenderades 461 miljoner dollar på spelhårdvara. Siffrorna kommer från konsumentanalysfirman NPD och gäller den amerikanska marknaden.

Läs mer: 11 spel som får dig på bättre humör

För Nintendo kom dessutom premiären för spelet Animal Crossing: New Horizons extra lägligt. New Horizons – som handlar om att skapa ett nytt liv på en paradisö – skulle ursprungligen ha släppts ifjol, men blev försenat. Nu har det blivit en angelägen verklighetsflykt för miljontals spelare över hela världen.

Faktum är att nya Animal Crossing är så populärt i USA att bara två andra Nintendo-titlar – båda tillhörande Smash Bros-serien – sålt bättre under premiären.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer