Navigera med Google utan uppkoppling

2015-11-11 08:15  
Sökning, färdvägar och navigering funkar nu offline i Googles kartapp.

Färdvägar som lagts in för navigation i Googles kartor kan nu laddas ner i mobilen och sedan användas utan internetuppkoppling.

Områden i Googles kartappar har sedan tidigare kunnat sparas i mobilen eller plattan för senare användning när det inte finns någon mobiltäckning eller wifi-anslutning.

Nu uppgraderas Google Maps med en funktion där även inlagda färdvägar kan sparas och användas för navigering offline. Det blir även möjligt att använda sökfunktionen om man exempelvis vill leta efter restauranger eller hotell i närheten, skriver Google i en blogg.

Men kartorna kan bara laddas ner när apparaten är ansluten direkt till internet via wifi. Nedladdningen funkar inte via mobilnäten. Anledningen är enligt Google att användarna inte ska behöva överraskas av dyra mobilräkningar. Speciellt när man använder sin mobil utomlands.

Vid introduktionen är det bara Androidversionen som uppgraderats men en version för iOS är på gång.

Jan Melin

Mer om: Navigering Kartor

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer