Nasas rymdexpert till Sverige

2015-07-16 11:48  
John Hines

Han är en av världens främsta inom rymdteknik. I september kommer visionären John Hines till Sverige.

John Hines jobbade på Nasa i 37 år och var teknikchef där. Han var bland annat arkitekten bakom ett uppmärksammat småsatellitprogram. Som både biolog och ingenjör har han ett branschöverskridande synsätt

Sedan pensionen från sin tjänst på Nasa har han suttit med i ett antal utredningar och kommittéer. Han ses som en av de absolut kunnigaste inom rymdindustrin och som en stor visionär. Han har till exempel finansierat en 3d-skrivare som skickats ut i rymden.

-Det blir jättespännande att få ta del av hans spaningar om framtiden, säger Mikael Klintberg, processledare för Automation Region.

John Hines kommer att tala på organisationens konferens Automation Summit den 3 september. Industrin har nämligen en del att lära av rymdindustrin. Detta fångas också upp i projektet DPAC på Mälardalens högskola (MDH) som vi tidigare skrivit om.

John Hines kommer också att hålla föreläsningar på MDH och delta i något evenemang vid Expectrum i Västerås.

-Jätteroligt att John Hines kommer till Sverige, han har många spännande perspektiv där han kombinerar naturen med tekniken, säger Fredrik Bruhn, som jobbat tillsammans med John Hines på Nasa och nu deltar i projektet DPAC på Mälardalens högskola.

Fredrik Karlsson

Mer om: Rymdfart

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer