Nalle Puhs vän Tiger blir en robot

2016-10-10 15:46  
Nalle Puhs vän blir en robot. Foto: Alamy

Disneys forskaravdelning har nu gjort några fiktiva karaktärer levande. Åtminstone som robotar.

Därför ser vi nu hur exempelvis Nalle Puh-karaktären, den hoppande Tiger, födas som robot. Och precis som Tiger är det en studsande maskin med ett ben som hoppar runt utan stöd.

19 hopp klarar den av innan den utsökt tippar över, men enligt den hoppande tigerns skapare är han ändå unik eftersom andra enbenta robotar ännu inte kan balansera lika elegant utan att trilla, skriver Engadget.

Tiger-bots hemlighet ligger i benets mekanism som forskarna kallar Linear Elastic Actuator in Parallel eller förkortat LEAP. Det innebär att benet använder tryckfjädrar för att stödja sin vikt och en spole som skjuter mot marken. Det kan vara anledningen till att hela benet går framåt, bakåt, höger och vänster utan att förlora balansen.

Det kanske kommer att dröja ett tag innan vi hittar dessa i butik så tills vidare får du kika på videon här nedanför och föreställa dig att du ser tigern lyckligt studsa på svansen.

Anita Emthén

Mer om: Robot Disney

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer