Mythbusters läggs ner

2015-10-22 09:49  
Efter 13 år och 3 000 experiment är det dags för den sista säsongen av den populära tv-serien. Foto: Discover Channel

Tv-bolaget som producerar Mythbusters har nu bestämt när sista programmet sänds.

Den populära tv-serien Mythbusters har sänts i 13 år. Under dessa år har programledarna Adam Savage och Jamie Hyneman gjort nästan 3 000 experiment där de undersökt moderna myter som ofta handlat om fysikaliska fenomen.

De har sedan bedömts som att vara knäckta, möjliga eller bekräftade. I testen av om det är möjligt att fly från ett fängelse med ett rep gjort av toalettpapper så visade det sig stämma. Men att rädda sig genom att i sista sekunden hoppa i en fallande hiss visade sig vara en myt.

Olika typer av explosioner har varit ett återkommande tema och sådana har även innan Mythbusters varit en del av de båda programledarnas yrkesliv som delvis bestått av att utveckla specialeffekter för filmindustrin. Adam Savage har även gjort modellerna av rymdskeppen som används i de senaste tre Star Warsfilmerna.

Ett skäl till att programmet läggs ner är helt enkelt minskade tittarsiffror. I en intervju i Entertainment Weekly säger Adam Savage att han sedan några år haft på känn att sagan snart var slut och han var rädd för att slutet skulle komma snabbt plötsligt. Men Discovery Channel som producerat serien satsar på ytterligare en säsong, vilket gläder de båda programledarna. Sista säsongen som blir den fjortonde sänds nästa år och kommer främst inriktas på tillbakablickar på de bästa experimenten som gjorts under åren.

Jan Melin

Mer om: Mythbusters

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer