Mystiska föremålet var ingen bomb

2016-11-29 14:05  

En dykare på jakt efter sjögurkor hittade vad som troddes vara en bomb. Nu visar det sig att så inte är fallet, men vad är det då?

Ny Teknik har tidigare skrivit om hur dykaren Sean Smyrichinsky hittade ett märkligt föremål utanför Kanadas kust. Eftersom det fanns en möjlighet att föremålet skulle vara en bomb som försvunnit vid en militärövning år 1950 beslöt landets militär att undersöka Smyrichinskys fynd.

Läs mer:

Läs mer: Borttappad bomb kan vara återfunnen

Nu har militärfartyget HMCS Yellowknife tagit sig till platsen. Där har företrädare för den kanadensiska marinen, med hjälp av Sean Smyrichinsky undersökt föremålet och dragit slutsatsen att det inte är en bomb.

Vad som hittats är dock fortfarande oklart. I ett pressmeddelande på kanadensiska regeringens webbplats beskrivs fyndet: Ojektet är i metall och ser ut att vara en maskindel från industrin, cirka 5,5 meter långt och 1 meter brett, målat i gul färg.

Har du någon teori om vad det är dykarna hittat? Skriv ditt tips i kommentarsfältet nedan:

Mer om: Bomb

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer