Mobiler och trådlösa hörlurar att hålla koll på under Black Friday

2019-11-28 09:42  

Årets största teknikrea Black Week är här, och Ny Tekniks tester kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av mobiler och trådlösa hörlurar.

På fredag är det Black Friday, som på kort tid blivit den största teknikrean även i Sverige. Eller Black Week som rean nu förvandlats till. Om du letar efter klipp på mobiler eller trådlösa hörlurar kan du börja med att kolla igenom Ny Tekniks tester av årets nyheter.

Eller varför inte lyssna in vårt poddavsnitt om smarta mobiler där vi pratar om vilka telefoner som egentligen är bäst 2019 – och vad du vinner på att vänta till 2020 med att köpa en ny smarttelefon.

Ny Tekniks podcast: Vilken är årets bästa mobil? 

Årets bästa mobiltelefoner

Huawei P30 Pro

Huawei har åter igen levererat en av årets bästa kameramobiler, även om de amerikanska sanktionerna fortfarande ställer till det för kommande lanseringar. Huawei intygar dock att de mobiler som släpptes innan sanktionerna, som P30 Pro, inte ska påverkas.

Läs mer: Huawei P30 Pro: Här är årets kameramobil

Iphone 11 och 11 Pro Max

Räkna inte med några stora klipp på Apples senaste mobiltelefoner, men det kanske kan vara intressant att veta vad som hänt sedan sist? 2019 bjöd inte på några jättelika överraskningar, men kamerasystemet har fått sig en rejäl uppgradering.

Läs mer: Test: Iphone 11 – ”Tråkig mobil, men underbar kamera”

Läs mer: Test: Iphone 11 Pro Max – ”Lika bra som dyr”

Oneplus 7 Pro

Oneplus är på väg att ta klivet från indieklubb till arenarock. Den kinesiska uppstickaren är visserligen fortfarande snäppet billigare än en Samsung eller Huawei. Men mobilerna närmar sig i pris – och fortsätter att experimentera med intressanta funktioner som 90 Hz-skärm och popupkamera.

Läs mer: Test: ”Är Oneplus 7 Pro för dyr för sitt eget bästa?”

Läs mer: Här är Oneplus 7T Pro – knappast en budgettelefon

Samsung Galaxy S10 och Note 10

Världens största mobiltillverkare har inte legat på latsidan under 2019. Tioårsjubileet för Galaxy-serien har firats med två rejält uppdaterade flaggskepp – och den minst sagt märkliga vikbara Galaxy Fold.

Läs mer: Test: ”Galaxy S10 är faktiskt Samsungs bästa telefon hittills”

Läs mer: Test: Samsung Galaxy Note 10 – ”Samsung knockar sig själva”

Läs mer: Test: Galaxy Fold är inte värd pengarna

Sony Xperia 1 och Xperia 5

Sonys mobildivision har länge gått på knäna. Men bland nedskärningar och sparkrav har Xperia-serien också fått en ny start. Flaggskeppet Xperia 1 sticker ut med sin 21:9-tumsdesign, och Xperia 5 är förmodligen marknadens just nu bästa kompakttelefon.

Läs mer: Test: ”Sony Xperia 1 – äntligen en mobil som sticker ut”

Läs mer: Test: "Sony Xperia 5 vinner på walkover"

Xiaomi Mi Note 10

Kinesiska Xiaomi har storsatsat på en Sverige-lansering under 2019, och Ny Tekniks reporter Peter Ottsjö lovprisar flaggskeppet Mi Note 10.

Läs mer: Test: Xiaomi Mi Note 10 – ”Utan tvekan den roligaste kameran”

ZTE Axion 10 Pro

Även ZTE har gjort en ny offensiv i Sverige under året. Här heter flaggskeppet istället Axon 10 Pro och är en av de vassare telefonerna i mellansegmentet, enligt Ny Tekniks Kalle Wiklund.

Läs mer: Test: ”ZTE Axon 10 Pro är Oneplus värsta mardröm”

Trådlösa hörlurar i många former

Många hade nog trott att ett par true wireless-hörlurar skulle bli årets julklapp, men icke. Ändå är det en produktkategori som växt rejält under året, inte minst med nya version av Apples Airpods som väl får sägas ha varit startskottet för trenden med inearlurar utan sladd.

Läs mer: Test: Airpods Pro – dyr men grym brusreducering

Läs mer: Test: Fem populära trådlösa in-ears – ”Dags att klippa sladden”

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer