Mobilen som kan ge Fortnite-spelare en fördel

2020-05-27 09:12  

Fortnite kan köras i 90 fps på de senaste Oneplus-modellerna. Det kan ge en bättre spelupplevelse – men sämre grafik.

En bilduppdateringsfrekvens på 60 fps (frames per second) är något som inte ens dagens konsolspelare alltid kan räkna med. Men nu kan kinesiska tillverkaren Oneplus erbjuda det omåttligt populära spelet Fortnite i hela 90 fps.

– Det är första gången som en smarttelefon kan köra Fortnite och Unreal-motorn i 90 fps, säger Oneplus marknadschef Kyle Kiang, till spelsajten Gamespot.

Modellerna i fråga är Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro som släpptes tidigare i år.

Läs mer: Test: Med 8 Pro är Oneplus på samma nivå som de allra största

Det är amerikanska studion Epic som ligger bakom både Fortnite och spelmotorn Unreal Engine. Enligt Gamespot så ska Epic och Oneplus ha samarbetat i tio månader för att optimera Fortnite för den nya 8-serien.

Gamespot noterar också att grafikinställningarna automatiskt justeras till låg upplösning när man väljer 90 fps-läget. I klartext: 90 fps-versionen av Fortnite ska ge en mjuk och snärtig spelupplevelse, men dess spelvärld blir kanske inte lika vacker som vid lägre bilduppdatering.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer