Mixa egen version av "världens bästa låt"

2015-11-09 10:55  
På en ny sajt kan de olika instrumenten som bygger upp låten mixas ihop på nya sätt. Foto: Bobdylan.com

Gör en tidsresa och gå in i Bob Dylans skivstudio och producera en egen version av Like A Rolling Stone.

När världens bästa låt ska röstas fram vinner ofta Bob Dylans Like A Rolling Stone från 1965.

På den nya webbsajten The Cutting Edge kan man nu mixa en egen version av låten som ansetts så betydelsefull att exempelvis författaren Greil Marcus har skrivit en bok på 256 sidor om den historiska inspelningen.

Det som erbjuds på Jam Session är de fyra spår som användes för att mixa en av de många versioner som spelades in. Spåren som man kan lyssna på separat eller i olika kombinationer är "solo guitar", "organs + drums", "vocal + guitar" och "piano + bass".

Senare ska även tre ytterligare låtar presenteras varav en blir "One Of Us Must Know", enligt ett pressmeddelande.

Den nya sajten är ett komplement till den hittills största dylansatsningen från artistens skivbolag. På 18 cd-skivor har de släppt "varenda ton" från de tillfällen när plattorna "Bring It All Back Home", "Highway 61 Revisited" och "Blonde On Blonde" spelades in mellan 13 januari 1965 och 16 februari 1966.

Men boxen som heter "The Cutting Edge 1965-1966, Collector´s Edition" ska bara säljas i en begränsad upplaga på 5 000 exemplar. Den som inte lyckas lägga beslag på en sådan kan välja "Deluxe"-versionen med sex cd eller "Best of" på två skivor som även finns strömmande på Spotify.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer