Mike Hughes tvingades ställa in uppskjutning – igen

2018-02-07 13:56  
Mike Hughes framför sin hemmasnickrade raket. Foto: Mike Hughes

I lördags var det dags för Mike Hughes att skicka iväg sig själv med en hemmagjord ångdriven raket för att bevisa att Jorden är platt. Det slutade med ett fiasko.

Hela världen pratar om rymden efter Space X lyckade uppskjutning av jätteraketen Falcon Heavy. Ingen nyttolast finns ombord på raketen, men väl en Tesla och en provdocka vid namn ”Starman”.

Men i helgen, under radarn, pågick även ett annat rymdförsök. ”Raketmannen” Mike Hughes skulle ta revansch, sitt först steg mot att bevisa att Jorden är platt genom att skjuta upp sig själv med en hemmagjord ångdriven raket. Det här var inte Hughes första försök. Ny Teknik har skrivit om hans tidigare misslyckanden.

Men i lördags var det alltså dags igen, nära Amboy i Kalofirnien. Liveströmmen rullade. Men efter 11 minuter på uppskjutningsplattformen valde Hughes att ställa in. Ännu en gång. Felaktigheter i tätningen ska ha varit orsak, bland annat.

Läs mer: Så bevisar du att jorden är rund – utan att bygga en farlig raket

– Jag hatar att göra er besvikna, det är det sista jag vill göra, att klättra ur den där saken, jag är redo, säger Hughes i ett Youtube-klipp.

– Jag gjorde så gott jag kunde.

Mike Hughes blev ett namn världen över när han i november förra året avslöjade sina planer att bevisa att Jorden är platt. Han hävdar att han har byggt den ångdrivna raketen för 20 000 dollar.

Fortsättning lär följa i den här historien.

Viktor Krylmark

Mer om: Rymden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer