Microsoft ger rabatt till Office-pirater

2021-12-10 11:05  
Foto: SOPA Images

Kan en bra deal få fildelarna att öppna plånboken? Användare med en piratkopierad Office-version får rabatt hos Microsoft.

Microsoft testar ett nytt, lite annorlunda knep för att konvertera pirater till betalande kunder. Vissa användare som kör en piratkopierad version av Office har börjat få rabatterbjudanden, skriver Ghacks.  

Erbjudandet dyker upp i en röd list under verktygsfältet i programmen, och deklarerar att användaren kan få upp till 50 procents rabatt på Microsoft 365.

Läs mer: Lista: Svenska söktrender på Google 2021

Den som klickar på erbjudandet kommer till en landningssida hos Microsoft där företaget deklarerar att ”piratkopierad mjukvara exponerar din pc för säkerhetshot”. Bolaget varnar för risken att drabbas av skadlig kod och att den piratkopierade versionen inte får automatiska uppdateringar.   

På samma sida går det att teckna en årsprenumeration för Microsoft 365 för halva priset. Vi får se om det räcker för att få piraterna att räta in sig i SaaS-ledet.  

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer