Mensa erbjuder iq-test av Trump och Tillerson

2017-10-11 13:56  
Rex Tillerson och Donald Trump. Foto: TT

Rex Tillerson ska ha kallat Donald Trump för en idiot. Trump utmanar nu utrikesministern att de ska göra iq-test. Något Mensa gärna arrangerar.

NBC News avslöjade i förra veckan att USA:s utrikesminister Rex Tillerson under sommaren övervägde att lämna sin post. Han uppges bland annat ha kallat presidenten Donald Trump för ”idiot”.

Det här har utrikesministern sedan dementerat. I en pressträff kallade han i stället Donald Trump för ”smart”.

Trots dementin eldar Donald Trump på ryktet om bråket. I en intervju med tidningen Forbes svarade Trump på detta genom att föreslå att de borde jämföra iq.

– Jag tror att det är fejknyheter, men om han sa så, antar jag att vi måste jämföra iq-test. Och jag kan säga dig vem som kommer att vinna, sa han i intervjun.

Vilka som nappade på det förslaget? Organisationen Mensa.

– Vi hjälper gärna till med ett test, säger kommunikationschefen Charles Brown till politiksajten The Hill.

Det här är inte första gången Donald Trump velat framhäva sitt iq. Den 9 maj 2013 twittrade han följande:

2013 utmanade han också Trump-kritikern Mark Cuban till ett iq-test. Vid ett annat tillfälle har han också hänvisat till den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush som ”en person som har lågt iq, precis som sin bror”.

Men om det blir något stort iq-slag mellan Tillerson och Trump, det får tiden utvisa.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer