Meizu Zero är mobilen som varken har knappar eller usb-port

2019-01-24 08:18  

Saknar du hörlursjacket kommer du att hata Meizu Zero. Telefonen har inga uttag över huvud taget - inte ens högtalare eller en lucka för sim-kort.

De flesta mobiltillverkare har vid det här laget slopat det klassiska hörlursuttaget, men kinesiska Meizu går steget längre. Den nya telefonen Zero har inte en enda port eller knapp - inte ens någon högtalare.

Laddningen sker trådlöst (upp till 18W) och du kan bara välja en operatör som har stöd för e-sim - eftersom det inte går att stoppa i ett fysiskt sim-kort. Glöm volymknappar och låsknapp också, de har ersatts av "virtuella knappar" på mobilens sida. Fingertrycksavläsare finns, men den är inbäddad i skärmen.

Läs mer: Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Det kanske mest intressanta är kanske att Meizu slopat högtalaren och istället använder en teknik som gör att mobilens amoled-skärm förmedlar ljud. Något också Samsung ska arbeta på.

Meizu Zero är byggd i ett stycke

En fördel med designen är att hela chassit är gjutet i ett enda stycke, och det ger förstås en god tålighet mot vatten och smuts och en IP68-klassning. Det enda på konceptbilderna som stör visionen är det utskjutande kamerahuset med två linser (12 och 20 MP) på telefonens baksida.

Någon "notch", eller sensorhaka, i skärmen finns inte heller, däremot lite tjockare skärmkanter i över- och underkant för att göra plats för framkameran på 20 megapixel.

Läs mer: Här är allt vi vet om Huawei P30 Pro

När Zero släpps och till vilket pris är fortfarande okänt. Till en början verkar den bara vara ämnad för den kinesiska marknaden, och kommer att säljas via de operatörer som erbjuder e-sim.

Meizu Zero

Chip: Snapdragon 845.

Skärm: 5,99 tums amoled.

Laddning: Trådlös laddning upp till 18W.

Kameror: 12 och 20 MP på bakisdan och 20 MP på framsidan.

Portar: Inga!

Simon Campanello

Mer om: Meizu Smartphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer