Meddelande som sprids på Playstations nätverk kan skada din konsol

2018-10-18 12:00  
Foto: Henrik Montgomery/TT

Ett meddelande som innehåller tecken som Playstations konsoler inte kan läsa orsakar problem för användare.

Playstation-konsoler runt om i världen har fått problem på grund av ett mystiskt meddelande som sprids i den japanska teknikjättens spelnätverk, enligt The Independent.

Detta farliga meddelande orsakar skada på konsolernas system genom att visa tecken som konsolen inte kan läsa. Detta kan få spelkonsolen att krascha, stänga ner sig och sedan ha svårigheter att starta igen.

Läs mer: Sony bekräftar utveckling av Playstation 5

Sony väntas att skicka ut en uppdatering till Playstation snarast, men det finns sätt att undvika eventuella skador.

Ett enkelt sätt att skydda sig är att sätta meddelandeinställningen till ”privat” i stället för ”offentlig”. Genom att göra det kan endast vänner skicka meddelande till dig som användare och du undviker att få överraskningar som detta.

Läs mer: Sony släpper retrokonsolen Playstation Classic

En annan lösning är att öppna meddelandet i Playstation-appen för Iphone eller Android. Att läsa meddelandet på telefonen kommer inte orsaka någon skada på konsolen och du kan då också radera meddelandet.

Christoffer Bertzell

Mer om: Playstation Sony

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer