Med Google Lens kan du nu kopiera handskriven text till din dator

2020-05-08 12:15  
Google Lens kopierar handskriven text. Till och med den där halvknackiga handstilen. Foto: Ny Teknik

Har du en helt ok handstil? Då kan du enkelt föra över dina analoga mötesanteckningar till datorn genom att kopiera på din telefon – och klistra in i ett dokument på datorn.

AR-appen Google Lens har funnits på marknaden ett tag. Men nu har företaget adderat en användbar funktion.

Läs mer: Nya Sonos-högtalaren får efterlängtad ljudteknik

Nu kan man nämligen via sin telefon kopiera handskriven text – och klistra in den i ett dokument på datorn. Ett grundkrav dock är att man har en någorlunda tydlig handstil.

Hur går det till? Förutom att du behöver ladda ner appen så behöver du också ett (kostnadsfritt) Google-konto. När du väl är inloggad (med samma konto) i appen och på datorn är du redo att kopiera- och klistra in. Allt visas tydligt i gifen nedan.

Det man gör är alltså att via Google Lens-appen filma pappret du skrivit på. Välja dokument-ikonen, markera texten du vill få över till datorn. Välj sedan ”Kopiera till dator”, och sedan den föreslagna datorn. Nu är det bara att klistra in via din dator i valfritt dokument.

Funktionen fungerar på i Google Lens-appen (android) eller via Google-appen i Ios – där Lens finns inbyggd.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer