Margarin på tub och sill i ölburk

2008-11-21 09:32  

En tub med avlång öppning för margarin och en ölburk för inlagd sill är årets vinnare i designtävlingen The Nordic Aluminum Package Design Award. Så här ser de ut.

Att förpacka margarin i en tub förlänger hållbarheten. Kontaktytan mot syre och smulor är mycket mindre än i de vanliga margarinförpackningarna. Tuben är också lättare att ta med i ryggsäcken på utflykten.

Ungefär så motiverar arrangören Packalus förstapriset på 25.000 kronor till Hanna Nylén och Louise Gustafsson, studenter på Konstfack.

Andrapriset på 5.000 kronor gick till Thomas Åkerfelt från Lahti Institute of Design i Finland. Han har ersatt den traditionella glasburken för inlagd sill med en ölburksliknande förpackning med ett lock som ska påminna om ett fiskhuvud.

Stryktåligare förpackning och miljövänlig återvinning, ansåg juryn.

Juryns ordförande var Tom Hedqvist, rektor för Beckmans Designhögskola.

Designtävlingen som arrangeras av intresseföreningen Packalus är att få fram förpackningar helt eller delvis av aluminium.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer