Macbook och Ipad kan få nya superskärmar redan nästa år

2019-09-30 14:04  
Om ett till två år kan Apple presentera Macbooks och Ipads med superskärmar om 10.000 lysdioder, enigt analytikern Ming-Chi Kuo. Foto: TT

Nästa generations skärmteknik väntar runt hörnet. Apple kommer att använda mini led-skärmar i kommande toppmodeller av Macbook och Ipad, enligt Ming-Chi Kuo på TF International Securities som länge följt Apple.

För bara ett par dagar sedan var Apple-analytikern Ming-Chi Kuo ute i medierna och spekulerade om nästa års Iphone.

Nu är det dags för nya uppgifter, och den här gången rör det Macbook och Ipad. Kuo hävdar att Apple planerar att lansera exklusiva Macbooks och Ipads med en ny skärmteknik antingen år 2020 eller 2021, skriver Macrumors.

Läs mer: Analytiker: Då släpper Apple sin egen bil

Enheterna kommer med en ny typ av skärm som går under namnet Mini LED. Kuo menar dock att vi redan fått se något liknande i Apples Pro Display XDR, men med en ganska stor skillnad. XDR-skärmen har 576 lysdioder, medan den nya som kommer i Ipads och Macbooks kommer att ha 10 000 lysdioder.

Mini Led är snarlik den teknik som finns i oled, fast utan inbränningsproblematiken samt att den möjliggör lättare och tunnare produkter.

En av anledningarna till att Apple tros satsa på mini led-tekniken är för att minska beroende av Samsung, enligt Kuo, som säger att LG blir skärmleverantör.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Mac

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer