Ljudfilt ska hjälpa dig sova bättre

2016-10-11 16:34  
Med hjälp av en brusreducerande "bubbla" av ljud kan du kanske sova bättre trots att grannen stör. Foto: Alamy

Slutet på störd skönhetssömn kan vara här.

Nämligen i en ny hi tech gadget som skapar en "filt" av brusreducerande ljud och lägger sig kring dig när du ska sova.

Nightingale är namnet på prylen som består av två små högtalare samt ett urval av 15 ljud som utestänger störande ljud som irriterande grannar eller någon som snarkar.

Företaget, Cambridge Sound, som utgår från studier vilka visar att över en av fyra amerikaner inte får tillräckligt med sömn vilket är kopplad till ett antal kroniska sjukdomar och tillstånd, såsom diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, fetma och depression, är mycket stolta över sin produkt.

Målet med Nightingale är att ändra på sömnbristen och se till att människor får den tid i sängen de behöver för att leva ett närapå lyckligt liv.

Du kanske redan reducerar störande ljud i dag genom att använda vitt brus? Skillnaden på vitt brus och Nightingales ljudfilt är att den senare ska ta hänsyn till rummets arkitektur vilket anpassar ljudet bättre. Om detta skriver The Daily Mail UK.

Anita Emthén

Mer om: Bättre sömn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer