Less på stora mobiler? Zanco Tiny T2 är här för att rädda dig

2020-01-15 15:10  

Dagens mobiltelefoner är oftast stora rejäla pjäser. Nu kommer den löjligt lilla uppstickaren Zanco Tiny T2 som ett alternativ.

Den är liten som en usb-sticka och därför inte så krånglig att ha i byxfickan. Den pyttelilla mobiltelefonen Zanco Tiny T2 är här som en motreaktion mot de hela tiden växande smarta telefonerna.

Det brittiska företaget Zanco startade tidigare i veckan en Kickstarter för att kunna lansera ”världens minsta 3g-telefon” i år. Företaget har bett om 10 000 dollar, vilket man fick in på bara några timmar. I skrivande stund har företaget fått in 30 000 dollar.

Zanco Tiny T2 är drygt 6,1 centimeter lång, 2,9 centimeter bred och 1,6 centimeter djup, och väger 31 gram. Så vad ryms i den då? En kamera om 0,3 megapixlar, bluetooth 3,0, 3,5 hörlursjack, plats för microsd med 32 gb lagringsutrymme och en skärm om 120x96 pixlar. Inte så man trillar av stolen kanske. Däremot erbjuder telefonen en imponerande batteritid om 7 dagar. En nackdel är att den inte har stöd för LTE, så man får nöja sig med 3g.

Det här är så klart ingen telefon du köper för att kunna ta snygga bilder på resan eller lunchen. Utan den är mer tänkt att fungera som en... liten och smidig telefon för att lösa dina basala mobiltelefonsbehov. Det vill säga att ringa, skicka meddelanden och kolla kalendern. Ett par förinstallarade spel ska tydligen finnas också. Något roligt måste man ju få ha.

Läs mer: Rädd om mobilsurfen? Här är största bovarna

Förutsatt att man rent fysiskt lyckas hantera den lilla lilla telefonen med sina stora människohänder.

Zanco påstår på Kickstarter att de ska börja leverera telefonerna i april 2020, och ska gå att beställa över hela världen.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer