Lenovo slår på stort: 12 GB ram i nya mobilen Z5 Pro GT

2018-12-20 10:57  

Kinesiska mobiltillverkaren Lenovo har presenterat en ny monstermobil: Z5 Pro GT, med 12 gb ram slår den rekord.

Oneplus dundrade nyligen ut sin hyllning till hastighet genom sitt samarbete med sportbilstillverkare McLaren. Telefonen går under namnet Oneplus 6T McLaren Edition och är en uppdatering av 6T. Snabbare laddning och 10 gigabyte i RAM gjorde att den kinesiska mobiltillverkaren slog på stora trumman.

– Oneplus 6T McLaren Edition är vår snabbaste, mest innovativa produkt hittills. Vi är väldigt glada över att samarbeta med McLaren för att ge fans en känsla av hastighet och prestanda utan motstycke, berättade Pete Lau, vd på Oneplus.

Läs mer: Tog sig förbi skärmlåset på Android med 3d-utskrivet huvud

Men redan nu ser Lenovo ut att slå Oneplus på fingrarna i och med presentationen av deras nya flaggskeppstelefon Lenovo Z5 Pro GT. Den kommer med 12 gigabyte ram och 512 gigabyte i lagringsutrymme. Utöver det kommer telefonen också att sporta chipet Qualcomms Snapdragon 855.

Något låg batterikapacitet i Z5 Pro GT

Enligt Lenovo ska telefonen klara av att hålla upp till 50 appar aktiva i minnet som är rekordhögt.

Övriga specifikationer då? Z5 Pro GT erbjuder en 6,39-tums amoled-skärm med 1080x2340 pixlar, samt en integrerad fingeravtrycksläsare. Mycket ser ut att vara imponerande med enheten, men en evenutell svaghet är batteriet som har en kapacitet på 3350mAh. Det är långt lägre än många konkurrenter.

Den kommer nå den kinesiska marknaden i slutet av januari 2019, hur, eller om, den kommer att säljas internationellt är ännu inte känt.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer