Legendariskt Bondspel kommer till Xbox och Nintendo Switch

2022-09-14 12:00  
Foto: Press

Med 25 år på nacken älskas Goldeneye 007 fortfarande världen över. Nu gör det klassiska Nintendo 64-spelet comeback – med ett gäng nya funktioner.

Goldeeye är inte bara den sjuttonde Bondfilmen i ordningen – det är också namnet på ett av tidernas mest älskade licensspel.

Hyllats för sitt djup

Förstapersonskjutaren Goldeneye 007 släpptes 1997 till Nintendo 64, och blev trots låga förväntningar snabbt en favorit i spelvärlden. Spelet har hyllats bland annat för sitt djup och variation, på den tiden imponerande grafik och utmärkta flerspelarläge.

Orignalspelet moderniseras

Nu meddelar spelstudion Rare, som gjorde originalspelet, att Goldeneye 007 ska återuppstå i form av en ny version anpassad för Xbox och Nintendo Switch.

Läs mer: Klassisk pirathjälte gör comeback i Return to Money Island

Det har hänt mycket på 25 år i spelbranschen. Spelet har därför moderniserats, bland annat med inbyggt stöd för bildformatet 16:9 i upp till 4K-upplösning, högre bildfrekvens för mjukare animeringar och möjligheten att dela upp skärmen i två med lokalt flerspelarläge.

Bild från Xbox-versionen av Goldeneye 007. Foto: Press

Nyversionen av Goldeneye 007 har ännu inte fått ett släppdatum. Foto: Press

Tidigare hd-version stoppades

Nyversionen av Goldeneye 007 kommer till Xbox Game Pass och Nintendo Switch Online, speljättarnas nätbaserade prenumerationstjänster. När det ska ske återstår dock att se – spelet har ännu inte fått ett officiellt släppdatum.

Läs mer: Nu visar Google Maps den mest bränslesnåla rutten

Väntan på en hd-version av det klassiska spelet har varit lång. Det var tänkt att en nyversion skulle ha kommit till Xbox redan 2008, men diverse rättighetsproblem satte stopp för det den gången. 

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer