Läs Amazons böcker<br></br> för Kindle i Mac

2010-03-18 13:14  
Gränssnittet för "Kindle for Mac".

Amazon har nu släppt sin e-bokläsare Kindle som ett datorprogram för Macintosh.

E-böcker för läsplattan Kindle kan nu läsas i en Intel-Mac med ett nytt gratisprogram.

Det gör att Amazons digitala böcker är tillgängliga på de vanligaste plattformarna. Sedan tidigare finns läsprogrammet för Windows, Blackberry, Iphone och Ipod Touch.

För att ladda ner ”Kindle for Mac” krävs en registrering. Ett skäl är att bokmärken man lagt in ska följa med när man läser sin bok på olika plattformar.

Grundfunktionerna i läsplattan Kindle finns med i macversionen, men en hel del saknas. Man kan exempelvis inte skriva in egna anteckningar eller textsöka. Den möjligheten ska emellertid finnas i en senare version när programmet går vidare från den nuvarande betaversionen.

Det är inte heller möjligt att läsa de tidningar, tidskrifter och bloggar som är tillgängliga via läsplattan.

De böcker man vill läsa kan köpas hos Amazon via en knapp som öppnar bokaffären i en webbläsare.

Idag finns omkring 400 000 böcker hos Amazon. Men det finns även en lång rad gratisböcker i format för Kindle som kan laddas ner från olika sajter.

Men det går inte öppna en sådan bok inifrån programmet via menykommandot ”File – Open Book”. Istället får man markera ikonen för den nedladdade boken och via högerklick på musen välja ”Öppna med – Kindle for Mac”.

Jan Melin

Mer om: Amazon Läsplatta

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer